Verhuizing

Verhuizing

209_1440Enkele maanden geleden schreef ik al dat we ons huis te koop hadden gezet. Ondertussen is het verkocht en hebben we een nieuw huis gekocht. We gaan verhuizen naar Bladel, waar we de helft van een monumentaal pand midden in het centrum gekocht hebben: het Gindrahuis. Donderdag 1 december krijgen we de sleutel, en 2 januari moeten we verhuisd zijn.

Dit huis stamt uit 1895 toen de Belgische kunstschilder Joseph Gindra het heeft laten bouwen. Op aanraden van zijn vriend Victor de Buck is hij in Bladel gaan wonen om het boerenleven in de Kempen te schilderen. Het huis bevat dan ook een groot atelier, waar wij onze slaapkamer van gaan maken.

Het Gindrahuis staat in Bladel ook bekend als spookhuis. Enige jaren na de bouw stond Joseph Gindra er financieel niet zo rooskleurig op en verkocht het huis aan Victor de Buck, die er al regelmatig te gast was. In 1914 verdween De Buck en bleek Gindra de erfgenaam. Vlak na de tweede wereldoorlog werden menselijke resten in de achtertuin gevonden. Doordat DNA-technieken toen nog niet bekend waren is onduidelijk van wie deze waren. Het gerucht dat Gindra zijn vriend vermoord had, was geboren. Pas dit jaar is duidelijk geworden dat De Buck in een inrichting in België is overleden. Afgelopen voorjaar is het huis, en het verhaal, nog beschreven in het Content Magazine. (blz 10-11)

We moeten nog behoorlijk wat aan gaan passen aan ons huis, aangezien het de afgelopen jaren in appartementen onderverdeeld was. We gaan echter eerst verhuizen en zijn per 2 januari Bladelnaren. Voor Amy betekent dat dat ze dichter bij haar werk gaat wonen. Voor mij wordt de reistijd iets verlengt.

De voornaamste consequentie betreft echter de politieke ambities. Bladel behoort niet tot de gemeente Eersel en dus kan ik niet langer commissiewerk in de gemeente Eersel doen. Bladel heeft nog geen D66 fractie, dus daar kan ik me niet bij aansluiten. Wel gaan we bekijken of we als D66 in 2018 aan de verkiezingen in Bladel mee kunnen doen.