Statushouders in Eersel

Statushouders in Eersel

3-5-2016 16-42-47Je hoort er maar weinig over, maar binnenkort worden er noodunits geplaatst om vluchtelingen een thuis te bieden in Eersel. Deze units moeten er voor zorgen dat Eersel het door het rijk opgelegde quotum van 23 statushouders in de eerste helft van 2016 kan huisvesten zonder dat de druk op de woningmarkt te veel toeneemt. Later dit jaar wordt verwacht dat er nog 30 mensen extra moeten worden gehuisvest.

In december werden er zo’n 200 vluchtelingen tijdelijk opgevangen in de Kraanvogel. Dit waren mensen waarvoor bij de AZC’s in Nederland onvoldoende plaats was. De noodunits die nu geplaatst gaan worden zijn bedoeld voor mensen die in Nederland mogen blijven en dus uit de AZC’s kunnen vertrekken.

Om 20 statushouders te kunnen vestigen worden nu tien woonunits geplaatst. Hiervoor zijn drie plekken in de running.3-5-2016 11-49-59

  1. Achter de Muzeval
  2. Bij de kerk, aan de Kerkstraat
  3. Achter de kerk, aan de Aelenstraat

De plek nabij de Muzeval is eigenlijk te klein en is momenteel verhuurd. Aan de plekken bij de kerk zitten geen praktische bezwaren. De gemeenteraad moet hier binnenkort een beslissing over nemen, want de plaatsing staat gepland voor juni.