Vreemde ogen

Vreemde ogen

Soms heb je vreemde ogen nodig om te zien dat je op de goede weg bent.

Afgelopen week stond in het teken van bezoeken van de buitenlandse onderdelen van Heijmans en het GO! programma.

De veiligheidsman van Franki kwam op bezoek. Ik heb hem laten zien hoe GO! leeft binnen Heijmans en hem met meerdere mensen laten spreken. Hij was behoorlijk onder de indruk van het consistente verhaal dat iedereen hield. Ook de rondleiding over de werf maakte indruk. Het was in zijn ogen allemaal erg georganiseerd en netjes. De 5S exercities van de verschillende afdelingen hebben duidelijk goed gedaan.

Ook kwamen mijn Belgische collega’s langs. Met hen heb ik uitgebreid gesproken over de manier waarop meldingen van onveilige situaties worden afgehandeld. Dit systeem willen zij liever vandaag dan morgen ook gaan hanteren. Hopelijk is dit de eerste aanzet naar een veiligheidsprogramma bij Heijmans België.

De week werd afgesloten met een contourensessie over GO! hier wordt teruggekeken op het afgelopen jaar en vooruit gekeken naar 2016. Een aantal zaken die we vorig jaar gepland hadden zijn goed gelukt: het VGWM handboek is geüniformeerd, de directie houd bezoeken op de bouwplaatsen, onderaannemers zijn bijgepraat over het programma, en alle medewerkers worden geïnformeerd over de stand van zaken.

Fijn om eens dor de ogen van anderen naar je eigen werk te kijken.