Stamboomonderzoek Van Gerwen

Stamboomonderzoek Van Gerwen

Mijn opa heette Antonius van Gerwen. Van hem heb ik mijn tweede voornaam meegekregen. Toen ik op zoek ging naar het verleden aan die kant van de familie had ik Antonius van Gerwen uit Eersel snel gevonden. Zijn ouders klopten ook, maar zijn geboortedatum niet. In plaats van 17 februari 1912 stond er 7 april 1908 Een foutje? Niet echt. Het blijkt dat mijn opa een oudere broer had die ook Antonius heette. Deze is echter een week na zijn geboorte overleden.

Na iets verder zoeken blijkt dat deze Antonius de oudste van een drieling was. Op 8 april zijn namelijk ook Christina Maria en een naamloze doodgeboren jongen geboren. Ook het meisje is niet oud geworden. Op 29 mei van dat jaar is ook zij overleden.

Opmerkelijk is ook dat het gezin staat ingeschreven op Dijk 89 te Eersel. Tegenwoordig loopt de Dijk maar tot nummer 41. Dit probleem kom ik ook bij mijn betovergrootouders aan de kant van mijn oma tegen. Die woonden zelfs op Dijk 126. Weet iemand hoe de Dijk in Eersel vroeger liep?

Over deze familie Blox valt nog wel iets anders opmerkelijks te vertellen. Zo werd mijn bet-betovergrootvader Henricus Blox geboren in 1818. Wat daar opmerkelijk aan is, is dat zijn vader Johannes Henricus Blox op dat moment al overleden was op 73 jarige leeftijd. Een jaar eerder pas was hij getrouwd met Catharina Dekkers, op dat moment ook al 37. Het valt me sowieso op dat in de 19e eeuw veel vrouwen pas ruim na hun 25e trouwden.

Verder heb ik nog ontdekt dat ik niet alleen vernoemd ben naar mijn opa aan vaders zijde, maar dat mijn overgrootvader aan moeders zijde ook (Theo)Dorus heette. Hij was vernoemd naar zijn moeder Theodora van Kronenburg, vernoemd naar haar vader Theodorus van Kronenburg.