Quality Manager Electronics bij Air Liquide

Quality Manager Electronics bij Air Liquide

In 2012 schreef ik op de site van Heijmans een blog over waterstof. Hierin leg ik uit dat waterstof een alternatief is voor elektrische auto’s, maar ook als opslag van energie kan dienen om het elektriciteitsnetwerk in balans te houden in de transitie naar groene stroom. Een van de bedrijven die een cruciale rol in de transitie naar een energieneutrale economie gaat spelen is Air Liquide. Air Liquide verkoopt alle denkbare gasmengsels en is wereldleider in de gasindustrie. Het loopt voorop als het gaat om waterstof tot gemeengoed te krijgen. Daarom ben ik blij dat ik per 1 juli aan de slag ga als Quality Manager bij Air Liquide in Eindhoven.

Dit betekent dat ik na ruim een jaar Kulicke & Soffa alweer verlaat. De doelen die ik een jaar geleden voor ogen had zijn behaald. Het kwaliteitssysteem is up-to-date, de ISO 9001 en 14001 certificering is binnen en alles is in gereedheid voor het behalen van het ISO 45001 systeem. Ook is 5S in de fabriek geïmplementeerd en zijn stappen gezet in energiebesparing, Conflict Minerals en Business Continuity Management.

Ik kijk er naar uit om een rol te krijgen die niet puur intern gericht is, maar ook de processen bij de voornaamste klanten op locatie te verbeteren.