Quality Manager bij Kulicke & Soffa

Quality Manager bij Kulicke & Soffa

Na ruim tien jaar bij Heijmans gewerkt te hebben, waarvan de laatste zes jaar als Coördinator Kwaliteit & Veiligheid, ben ik per 1 mei begonnen bij Kulicke & Soffa als Quality Manager. Een nieuwe uitdaging in een internationale, hightech omgeving.

Kulicke & Soffa heette tot voorkort Assembléon is gevestigd in Eindhoven. In 2015 is Assembléon overgenomen door het Amerikaanse Kulicke & Soffa. De nu Nederlandse tak van Kulicke & Soffa maakt pick and place machines om printplaten te assembleren. In Eindhoven werken zo’n 250 mensen waarvan het grootste gedeelte in productontwikkeling. De assemblage van de machines gebeurt ook op locatie.

De uitdaging in de functie zit hem enerzijds in het aanbrengen van orde in het managementsysteem en het opzetten van een auditprogramma. Dit om de ISO 9001 en ISO 14001 certificaten te behouden en het ISO 45001 certificaat te behalen. Daarnaast is het de bedoeling om de kwaliteit van de machines, samen met toeleveranciers te verbeteren en invulling te geven aan de PDCA cirkel. Hierbij komt mijn Black Belt achtergrond van pas.

Over twee weken ga ik meteen naar het hoofdkantoor in Singapore voor een training en om kennis te maken met mijn internationale collega’s.

Ik heb er zin in.