Start politieke jaar

Start politieke jaar

Deze week beginnen we er weer aan. Iedereen is terug van reces en de vergaderingen zijn weer ingepland. Het belooft geen gemakkelijk jaar te worden.

In Eersel is het zaak om de sfeer in de raad te herstellen na het fiasco in de eerste helft van het jaar. De samenwerking heeft ernstig te leiden gehad onder het gedoe rondom de Breemakkerweg. En dit probleem is nog niet van tafel. De eerste raadsvergadering is 27 september, de voorbereiding kan beginnen.

Basis CMYKAls bestuurslid van D66 de Kempen ben ik druk bezig om de stand van zaken bij de verschillende gemeentes te inventariseren. Dat betekent met mensen praten en bekijken waar de sterktes en zwaktes op communicatiegebied liggen. Naar mijn mening zou er toch zeker maandelijks een stukje op de website van iedere fractie moeten komen. Echter tijd vinden om te schrijven ontbreekt bij velen.

Daarnaast gaan we op 12 november in een aantal plaatsen de straat op om met mensen in gesprek te gaan en te luisteren wat er leeft. Op 16 november volgt dan een politiek café. Ook dat moet worden georganiseerd.

En we beginnen met de planning van de campagne voor de landelijke verkiezingen in maart 2017. Beslissen welke activiteiten we willen ondernemen en vrijwilligers activeren.

Graag wil ik jullie nog attenderen op de cursus ‘Politiek Actief’ van de Kempengemeenten. Dit kan interessant zijn als je overweegt iets in de politiek te gaan doen. Wat natuurlijk ook kan, is mij een keer aanspreken.

Morgen trappen we af met een informele fractievergadering bij de Gouden Leeuw in Vessem. Ik ben er zelf ‘helaas’ niet bij, aangezien het mijn trouwdag is.IMG_3516

One comment

Comments are closed.