D66 komt naar Bladel

D66 komt naar Bladel

D66 gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Bladel. Ik had op deze blog al geschreven dat ik me gekandideerd had als lijsttrekker. Ondertussen ben ik ook verkozen. De afgelopen maanden heb ik gepoogd om voldoende mensen bij elkaar te krijgen om met een goede lijst aan de verkiezingen mee te kunnen doen. Dit is gelukt, en dus kan ik nu echt zeggen: ‘We gaan meedoen!’

Kijkend naar de uitslag van de landelijke verkiezingen verwachten we twee zetels te halen. We hebben we voldoende kwaliteit om dat in te vullen. Nummer twee op de lijst wordt, de in gemeentepolitiek zeer ervaren, Jos van Hout. Als nummer 3 op de lijst (voor het geval dat) komt oud-bestuurslid van D66 de Kempen Arnoud Beckers. Daarnaast hebben we nog enkele mensen die de fractie willen en kunnen ondersteunen. Al met al een lijst van acht goede mensen met verschillende achtergronden.

Ondertussen zijn we ook begonnen om het programma te schrijven. Het voordeel van D66 is dat de regio ons hierbij helpt. Er ligt een uitgebreide visie op de Kempen in 2030. Als D66 Bladel geven we hier lokale invulling aan en bepalen we wat onze speerpunten voor de komende 4 jaar zijn. De zeven speerpunten in Bladel zijn:

  1. Fusie van gemeentes
  2. Versterken van de dorpsraden
  3. Service richting burgers verbeteren
  4. Leefbaarheid vergroten
  5. Duurzaamheid
  6. Economie
  7. Natuurbeheer

Deze gaan we de komende maanden uitwerken in concrete actiepunten, zodat er de komende vier jaar echt iets verbetert in de gemeente.