Wat is Kulicke & Soffa?

Wat is Kulicke & Soffa?

Op de afbeelding hier links zie je hoe een component op een printplaat wordt geplaatst. Aangezien dit nogal bewerkelijk is richtte Philips een afdeling op die machines ging maken om dit snel, nauwkeurig en goedkoop te doen. Dit ging zo goed dat Philips in 1981 een bedrijf oprichtte om deze machines ook aan derden te verkopen: Assembléon.

De markt verandert over de jaren en verandert Assembléon mee. Het richt zich niet zozeer op massaproductie, maar vooral op speciale toepassingen en hoge nauwkeurigheid.

Hiermee komt Assembléon tegen de markt van Kulicke & Soffa aan te zitten en wordt in 2014 overgenomen. Kulicke & Soffa maakt machines die chips met hun omgeving verbinden door goud- of koperdraadjes te trekken. Zie video hieronder.

Kulicke & Soffa is een aan de NASDAQ genoteerd Amerikaans bedrijf dat sinds een paar jaar haar hoofdkantoor heeft verplaatst naar Singapore. Door de overname van Assembléon door Kulicke & Soffa wordt er weer volop geïnvesteerd in het bedrijf. Enerzijds worden nieuwe producten ontwikkeld, anderzijds wordt ook in kwaliteit geïnvesteerd. Vandaar dat ik hier sinds deze maand als Quality Manager ben begonnen.

Om een goed beeld te krijgen van de machines van Kulicke & Soffa Nederland, een filmpje van een machine die een auto van LEGO in elkaar zet.