Politieke moves

Politieke moves

Basis CMYKNadat Regina Nieboer mij een paar keer gepolst had, heb ik na de geboorte van mijn dochter Muze de knoop doorgehakt. Medio 2015 ben ik lid geworden van D66. Ik ben mee gaan draaien met de fractievergaderingen en heb zo de val van het college begin 2016 en de onderhandelingen voor een nieuw college van dichtbij mee kunnen maken. (Daarover houd ik mijn kaken nu even op elkaar.) Ook heb ik een start gemaakt met het organiseren van maandelijkse inhoudelijke sessies.

Dit is een goede voorbereiding geweest om meer op te gaan pakken. Daarom word ik per 17 mei benoemd als commissielid voor de gemeente Eersel. Ik zal me hierbij vooral gaan richten op duurzaamheid, gebiedsontwikkeling en infrastructuur.

Tevens ben ik door het bestuur van D66 de Kempen gevraagd om aan te sluiten. Na enkele goede gesprekken start ik nu als aspirant bestuurslid Communicatie & Campagne. In deze functie ben ik campagneleider voor de landelijke verkiezingen in 2017 en de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 in het gebied van de Kempen. De formele benoeming tot bestuurslid staat gepland voor de ALV van 8 juli.

Ik ben al lang politiek geïnteresseerd. Op gemeenteniveau heb ik in 2006 samen met Jeroen Blox en Koen van Hooff startersgroep Eersel opgezet. Als gevolg hiervan zijn in de gemeente diverse starterswoningen (met koopgarantregeling) gebouwd. Sindsdien heb ik me vooral ingezet op verenigingsniveau. Zo ben ik penningmeester geweest van CV de Mafketels, Voorzitter van Jongeren Stichting Vessem (Horeca & Artiesten), bestuurslid van TV Eresloch (Horeca & Communicatie), en bestuurslid van Jong Heijmans (Communicatie).

Aangezien ik daar nu allemaal mee gestopt ben, heb ik de tijd om me op de politiek te gaan concentreren.