Panberg

Panberg

9-8-2016 9-58-04

In voorbereiding op de laatste raadsvergadering voor het reces ben ik in het plan de Panberg gedoken. Bij dit plan is het de bedoeling dat een varkensboerderij wordt omgevormd tot landgoed. De eigenaars zijn hier al mee begonnen door een kunstgalerij en kleine horecazaak op te zetten.

In het plan worden daarnaast een B&B toegevoegd en worden drie landhuizen gebouwd. In ruil hiervoor worden de akkers van de boerderij omgevormd tot natuurgebied met een groot ven.

Als commissielid heb ik deze plannen doorgenomen en ben van mening dat dit een goede toevoeging is voor Eersel. Het verwijderen van een oude varkensboerderij schept9-8-2016 9-59-13 ruimte om elders een moderne stal te bouwen. De horeca, met vergadercentrum, is een toevoeging op de bestaande horeca in Eersel en de B&B versterkt de positie van Eersel als toeristische gemeente. Ook komt er een mooi stuk natuur voor terug. Drie landhuizen en overlast van een zandafgraving de komende jaren zijn de prijs die betaald moet worden.

Binnen de D66 fractie waren we er snel uit dat we dit plan zouden steunen. Gelukkig dachten de meeste andere fracties er ook zo over en is Eersel in de nabije toekomst een mooi landgoed rijker.

 

De Panberg is trouwens ook de start van de mountainbikeroute van Eersel. De klim is 400 meter à 2%. En raad eens wie hem als snelste ooit gereden heeft. 🙂

https://www.strava.com/segments/12563512/embed