Kempen TV

Kempen TV

Vroeger keken wij thuis wel eens naar Kempen TV. Een amateuristisch maar sympathiek station waarin de hoogtepunten uit de regio in een uurtje per maand voorbij kwamen. Altijd leuk om bekenden voorbij te zien komen op TV. Ik heb hier echter al jaren niet meer naar gekeken, en was er eigenlijk vanuit gegaan dat het niet meer zou bestaan.

Ik was dan ook enigszins verbaasd toen ik voor de commissievergadering van 17 mei op de agenda zag staan dat Kempen TV wil gaan fuseren met haar Bergeijkse zusje. De gemeenteraad moet daar toestemming voor geven.

Om me op dit debat voor te bereiden ben ik maar eens gaan kijken wat ik kon vinden over Kempen TV. Op internet zijn alle uitzendingen terug te kijken. Wat daaraan opvalt is dat het vrij willekeurig is welke evenementen wel en welke niet gefilmd worden. Zo krijgt de lintjesregen in Reusel een reportage, terwijl deze gebeurtenis in Eersel niet verslagen wordt.

Verder blijkt er een wekelijkse talkshow te zijn vanuit de Kei in Reusel genaamd het Kempisch Uurtje, met interessante en minder interessante onderwerpen.

Een fusie met de Bergeijkse omroep lijkt me zowel voor de kwaliteit als voor de kostenefficiëntie een goed idee, maar wat ik me eigenlijk afvraag: Wie kijkt hier ooit naar?