Drukke D66 week

Drukke D66 week

2016-11-12-17_22_23-300x225-298x225Afgelopen week was een drukke D66 week. Zaterdag hebben we met een groep van zo’n 35 man het centrum van Eersel, Oirschot en de Woenselse markt in Eindhoven bezocht. Dit is een actie die we als D66 MRE vier keer per jaar doen in het teken van permanente campagne. We gaan hierbij met bewoners in gesprek over wat er goed is en wat er beter kan in hun woonplaats. Dit keer was ik namens Eersel en Oirschot medeorganisator.

Dinsdagavond nog een bestuursoverleg van D66 de Kempen in voorbereiding op de Afdelingsvergadering in december. Ook de opstart van de landelijke campagne voor de verkiezingen van 2017 begint te spelen.

Woensdag was het politieke café in Oirschot met als onderwerp euthanasie. We hadden hiervoor Tweede Kamerlid Pia Dijkstra en Els van Wijngaarden, schrijfster van het boek voltooid leven, uitgenodigd. Een interessant onderwerp met veel nuance. Als organisator en spreekstalmeester kijk ik terug op een geslaagde avond.

Om de week af te sluiten hebben we zaterdag nog een overleg gehad met de leden uit Eersel. Hierbij hebben we vooruit gekeken naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. We hebben besproken wie ambitie heeft om op de lijst te komen en met welke punten we de strijd aangaan. Interessante thema’s zijn onder andere: Kempensamenwerking, duurzaamheid, bouwen voor doelgroepen (starters, senioren), accomedatiebeleid en leegstand.

Al met al een drukke, maar geslaagde week.