Bouwplannen bij de Hoogstraat

Bouwplannen bij de Hoogstraat

Gisteravond stond in de commissie het plan de Hoogstraat op de agenda. Het gaat hierbij om de bouw van 30 woningen aansluitend aan plan Kerkebogten.

hoogstraat-1
Oorspronkelijke plan: 16 woningen

In dit plan werd met de Ruimte-voor-Ruimte regeling de bouw van 20 woningen mogelijk gemaakt. De projectontwikkelaar is echter ondertussen van mening dat deze grote percelen niet goed te verkopen zijn en wil liever de percelen verkleinen, waardoor logischerwijs ook meer woningen worden gebouwd.

hoogstraat-2
Tweede plan: Grote percelen

Hij heeft daarbij een plan bij de gemeente ingediend om 30 woningen te gaan bouwen, alle met een perceeloppervlak van 500-1000 m². in juni is dit plan in de commissie geweest. Daar heeft het forse kritiek gehad, onder meer van mij, omdat deze grote percelen niet aansluiten bij de, door de gemeente opgestelde, woonvisie. Deze visie zegt dat er vooral voor doelgroepen (starters, senioren, sociale huur) gebouwd moet worden. Percelen van meer dan 500 m² vallen niet in deze doelgroepen. Daar komt nog bij dat op dit moment 38 bouwkavels te koop staan in Eersel, waarvan slechts 1 kleiner is dan 500 m².

Ik ben daarom niet blij met dit plan. Echter, het plan afwijzen zou betekenen dat het oude bestemmingsplan geldig blijft. Daarmee is Eersel helemaal niet geholpen. Over twee weken komt het plan in de raad. We kunnen dus nog even nadenken of we onze goedkeuring aan dit plan geven.