Een spookhuis verbouwen

De vergunning is er door, de afspraken met de uitvoerder zijn gemaakt en de materialen worden besteld. Vijf maart gaan we beginnen met de verbouwing.

Huidige plattegrond
Nieuwe plattegrond

Toen we een jaar geleden het Gindrahuis kochten wisten we al dat we de aanbouw moesten gaan verbouwen. De keuken valt uit elkaar, er is geen zicht op de tuin, en niets is fatsoenlijk geïsoleerd. Tijdens het maken van de plannen, bleek ook dat de constructie niet je-van-het was en dus werd het iets groter dan gedacht.

Na de verbouwing wordt de keuken twee keer zo groot en krijgen we een overdekt terras. Dit allemaal op de plaats van de huidige bouw. Doordat we de daklijn in takt laten, de dakpannen hergebruiken en de buitenmuur in takt laten, blijft het monumentale karakter in stand.

Naast de huidige uitbouw, tegen Marktstaete aan, komen een berging, bijkeuken en kantoor. Als compensatie is afgelopen jaar het lelijke schuurtje achter de huidige aanbouw al afgebroken.

Met lelijk schuurtje
Zonder lelijk schuurtje