Nieuw Electronics contract met ASML, een toonaangevende leverancier in de halfgeleiderindustrie

Nieuw Electronics contract met ASML, een toonaangevende leverancier in de halfgeleiderindustrie

Ons Electronics business team heeft een 5-jarig servicecontract getekend met ASML in Veldhoven voor maintenance en troubleshoot van de chemische systemen voor het testen van ASML apparatuur voordat deze wereldwijd worden verscheept.

>> Maak kennis met ASML in deze one minute video op YouTube.

Over ASML
In 1984 richtten elektronicagigant Philips en chipmachinefabrikant Advanced Semiconductor Materials International (ASMI) een nieuw bedrijf op om lithografiesystemen te ontwikkelen voor de groeiende halfgeleidermarkt. ASM Lithography begon in een schuurtje naast een Philips kantoor in Eindhoven, waar nu het Air Liquide kantoor is gevestigd. Het bedrijf groeide snel, in 1988 werden verschillende kantoren geopend in Azië en in de VS. Ondertussen werden de productiefaciliteiten in Veldhoven (Nederland) elk jaar uitgebreid. Vandaag de dag werken meer dan 19.000 werknemers van meer dan 120 nationaliteiten op 225 km2 kantoren en 56.000m² cleanrooms in Veldhoven. ASML, met een omzet van 21 B€ in 2022, heeft een unieke en concurrentievrije positie in de meest geavanceerde technologie om de krachtigste chips ter wereld te produceren.
Voor Air Liquide Electronics wereldwijd is ASML een zeer belangrijke klant, omdat al onze klanten hun machines gebruiken om hun chips te produceren.

Een nieuw 5-jarig contract
Hoewel deze reus in de halfgeleiderindustrie vlakbij ons kantoor in Eindhoven ligt, is dit het eerste belangrijke wederkerende contract – 350 k€ in 2023 – dat met ALBI wordt gesloten. Om de concurrentie bij deze service- en apparatuur projecten te overtroeven, hebben wij het team en onze Europese service- en apparatuur experts op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid gemobiliseerd en zo onze toegevoegde waarde aangetoond. Ondanks de zeer agressieve planning van ASML is het project binnen tijd en budget uitgevoerd.

Ons team
Sinds 2023 is het EL-serviceteam gegroeid tot 4 leden. In het team zitten apparatuur specialisten, en is er veel kennis van chemische en gasprocessen, en vaardigheden op het gebied van onderhoud en probleemoplossing aanwezig. Dit alles doorspekt met een hoge klantgerichtheid. Dit maakt het ook mogelijk om snel te kunnen inspelen op nieuwe noden en vragen van ASML.

Ambitie
Dankzij de strategie van grote nabijheid bij de klant, is het onze ambitie om vanuit deze positie door te groeien naar bijkomende mogelijkheden in projecten en apparatuur, en natuurlijk in de levering van hoogzuiver gas, in lijn met onze Air Liquide oplossingen wat betreft H2 productie en zuivering. De meest geavanceerde tools van ASML zijn immers belangrijke verbruikers van H2.

‘Thumbs up’ voor ons ALBI Electronics team